Halaman

Ahad, April 28, 2013

KLIBF '13

Assalamualaikum Warahmatullahi Wabarakatuh
~ Salam UkhuwahFillah ~


Alhamdulillah ,
Syukur semalam berkesempatan keluar dari CFS ni untuk merayau-rayau di Pesta Buku Antarabangsa Kuala Lumpur ngan Times Square bersama sahabat Aliff Rafiuddin .. :D

Ini first time aku berpeluang ke KLIBF ni setelah niat masa form 5 dulu tak kesampaian .. :/

Datang sana dalam jam 11 pagi dan .. perghhh... ramainya manusia....!! Terutama dalam area PTS ...
Jalan padat dah macam sardin dalam tin.. Jadi , aku ambik keputusan untuk memudahkan pencarian buku dengan bukak FB Hilal Asyraf dan tengok senarai buku dan booth penerbit. Jadi, senang la nak bergerak..

Akhirnya , jumpa buku Relasi ngan Takdir 2 ... Fuhh .. Diskaun baik punya.. Bagi students, jangan lupa bawak kad matrik untuk dapat 5% diskaun tambahan.. Jadi, boleh dapat diskaun 20% la.. :)

Mak cik semalam siap tanya lagi nak pinjam kad student ktorang.. HAHAHA...

Semalam jumpa ngan Hilal Asyraf dan Ustaz Syaari ... :)

Hilal Asyraf 
Kat area PTS jugak , dengar cerita boleh dapat Quran free kat Pavilion Kingdom of Saudi Arabia.. Semalam pergi dapat kurma je.. Tak tau pulak diorang bagi Quran .. Tapi untuk lelaki sahaja.. :)

Replika Masjidil Haram 

Habis je dari PWTC, gerak ke Times Square ... Jalan kaki ooo dari Masjid Jamek..
Bak kata Aliff  " Kita jalan , biar kita rasa penat tu.. " hahah..

Tapi sebelum tu , terjumpa ngan geng anak muda tolak UMNO/BN kat depan dataran.. Berarak secara aman dengan bantuan polis.. Ramai jugak.. Bagus bagus bagus..  :D






Habis tu gerak ke Times Square nak tengok Lelaki Besi ... Haha.. Iron Man 3 .. ! 
Tapi sebelum tengok wayang, sempat tengok Samsung Galaxy S4 .. perghh... terbaik...! Air gesture S4 terbaik.. tak perlu sentuh screen , phone detect kita punya jari.. >,<

Habis je cerita tu , kitorang terus balik CFS dan masuk dari laluan rahsia .. :D Hahaha 


Ukhuwah .

Alhamdulillah , 

Antara yang aku suka jalan-jalan ni adalah dapat kenal Aliff dengan lebih dekat.. Haha .. Baru kenal dengan lebih dekat sem ni.. Seorang yang baik , pemurah , lawak , soleh , ... 

Kenal apa yang dia suka .. Apa yang dia tak suka .. Family dia .. 

Paling lawak bila pergi IT Center , Aliff pergi tanya beberapa kedai " Erm , saya nak cari 3310 ada tak ?" 
Hahahha.. muka cina tu semua macam hairan.. Semua macam " Ai.. apasal budak ni cari 3310 " . Ada bangla tu siap gelak lagi.. dan Aliff cakap " You should know.. because the phone is antique "

Hahah.. 

Kita perlu bina ukhuwah dengan sahabat itu sebaik mungkin , Aqidah adalah teras utama  dan bermatlamat untuk redha Allah semata-mata . Ukhuwah bukan dibina dalam usrah semata-mata , tapi diluar juga perlu.. 


Aliff Rafiuddin Razak

Apa-apapun , ni kereta kitorang ..Menjadi peneman perjalanan sehari-hari.. Hahahhaa .. ^^ 


Ok.. 

Wasalam.. :) 

Tiada ulasan: