Halaman

Khamis, Mei 30, 2013

Aku Senior .. ?

Assalamualaikum Warahmatullahi Wabarakatuh
~ Salam UkhuwahFillah ~


CFS , IIUM 
Aku Senior .. ?

Acah-acah je perkataan senior tu .. Haha

Apa-apapun , aku nak ucapkan selamat datang ke Taman Ilmu & Budi , atau " The Gateway to the Garden of Knowledge and Virtue " kepada adik-adik batch 95 . Yeah ..!

Tahniah sebab terpilih masuk UIA .. Ingat , selangkah ja kaki masuk UIA ni , kita masih di CFS lagi .. Heheh ,



Buat pelajar-pelajar baru mesti terfikir-fikir keadaan belajar kat CFS ni .. Hmm  , jangan risau belajar kat sini best .. Huhu .. :/

Seronok .. ? 

Muka mereka yang seronok .. 

Hmm , kalau nak dikata tentang keseronokkan tu , ye , ada masa kita seronok ada masa kita kurang ronok .. Apa-apapun , jangan risau dengan kehidupan di CFS ni , tak la teruk sangat .. :)

Semestinya kita banyak masa gembira dengan kawan-kawan , first week atau second week tu memang kita akan rapat ngan roommate kita , makan memang turun sekali .. tapi bila masing-masing dah mula kelas dan tak sama group , tengok la nanti sendiri .. Hahah

Apapun , keseronokkan tetap dirasa bila bersama di dalam bilik .. mungkin perasaan ni lebih kat budak FZ ngan ABC.. yang duduk UKC tu kureng sikit kot sebab 4 orang je sebilik .. Hahaha

Kalau nak kata stress study tu boleh la... biasala kan , ada masa kita study ok , ada masa tak berapa ok .. Yang penting kita try fokus dan enjoy dalam kelas .. Buat kerja yang lecturer bagi , assignment , dll . Study la jugak sebelum tido tu .. :)

Apa-apapun , bersedia dengan kehidupan di CFS , InsyaAllah satu suasana baru .. Jangan takut , enjoy ur life there ok ..! ;)


Suka Makan .. ? 

Erkkk .. pasal makanan ni dah muak dah rasanya makan sana .. Hahha , asyik-asyik ayam kat UKC.. -___-

Tapi jangan risau ada mamak Ali Bistro (Ali B) , Cafe E (Bawah Ali B) , Cafe UKC (kat UKC) , Cafe ABC (dalam ABC) , ZC ,KC , ngan AC... Yang duduk Aisyah tu , untung la sebab selalu kawan sisters selalu cerita makanan sana banyak dan sedap .. ada burger, oblong,..perghh .. dah try rasa memang terbaikk ..!

FZ ..? Yup , Mahallah FZ ni memang dianak tirikan sikit.. haha , tak la , sebelum ni mahallah ni memang tak da cafe , tapi sejak sem ni dah ada diubah suai kawasan bawah tu untuk cafe tapi tak da bukak lagi .. harap sem ni bukak la .. tak perlu la jauh-jauh pergi UKC sahur jalan macam zombie lalu padang .. -____-

Pasal makan lagi ? Hari selasa boleh keluar makan Pakapou , pergi pasar malam .. perghh.. kena try tau pakapou kat kedai area pasar malam tu ... Terbaikk ..! :D


Study Macam mana .. ? 


Study macam biasa je .. pergi kelas ikut jadual .. kalau kelas kol 2 , best la .. haha

Study memang kena struggle habis-habis , tak susah mana pun kalau study betul betul.. cewah , ayat macam budak 4 flat je .. -___-

Cari la senior-senior ka , kawan ka .. buat discussion sama-sama , pergi pejabat lecturer tanya soalan .. Jangan malu jangan segan .. watlek watpeace ..!

Kalau nak study , study je kat mana mana nak , kat LY ke.. Annex Building ..Block C,D,E ..SMAWP .. Library .. haa , berebut la je tempat , kadang-kadang penuh terutama musim exam .. memang full la semua tu..

Owh , jangan lupa bawak Al-Quran sekali dengan terjemahan .. Kamus sekali .. Arab ngan English .. Moga bermanfaat .. :)



Pakaian .. 

Pakaian tutup aurat .. Ikut dress code Allah dah bagi & ikut dress code UIA.. Heee ,

Awas ..! Ada spotcheck kat UIA ni , bila ada spotcheck tu salah satu petanda elaun nak masuk (kalau elaun tak masuk la) .. Hee

Kalau pandai lari dari guard ni , ok je.. cuma kadang guard ni benda remah pun nak jadi isu .. pernah jalan dalam UIA pakai t-shirt biasa , selipar , seluar track cuma nak tengok carrymark ..!! bukan ke kelas pun .. da kena sound ngan guard .. last last kena balik pakai kemeja ngan kasut semua pergi tengok carrymark je yang tertampal kat board .. -____- best kan .. ? Hahah

Kalau yang kena saman tu , minta la kurangkan dengan principle mahallah .. :)


Okeh .. cukuplah merapu kat sini ... Walaupun isi dengan tajuk post tak da chemistry .. Apa-apapun , selamat menjadi sebahagian keluarga CFS ye ... Jangan lupa selalu solat berjemaah ye nanti .. ^^



Okeh .. ! ;)

Jumpa di CFS ..!

Tiada ulasan: