Halaman

Rabu, Mei 22, 2013

YeeHaa ..! Setahun berlalu ...

Assalamualaikum Warahmatullahi Wabarakatuh
~ Salam UkhuwahFillah ~

..............

Alhamdulillah ,

Sedar tak sedar dah hampir setahun belajar di Pusat Asasi , Universiti Islam Atarabangsa Malaysia
(CFS, IIUM) . Fuyoo .. Haha

Masih segar dalam ingatan hari first aku jejak kaki ke CFS , apapun, aku malas nak cerita pasal tu lagi .. Sekarang aku dah habis 3 sem kat sana , InsyaAllah tinggal satu sem sebelum jejak ke Main Campus , Gombak.. ^^ (doa2kan ye)

Happynya Mereka ... ;D
Faiz , Hafiz , Akid , Adlin , Luqman

Nampak tak kegembiraan bila habis exam .. Hahaha
Jangan macam-macam sem 3 ni .. rasa macam nak pecah kepala belajar .. Huhu .. Subjek sem ni memang mencabar dan menakutkan .. Jeng Jeng Jeng ..

Alhamdulillah , semuanya dah kami lalui , tinggal tunggu keputusan je .. -___-  *cuak*


Ukhuwah Kami 

Alhamdulillah , selama 3 sem aku duduk sebilik dengan Akid , Amir , Luqman , Hafiz , Faiz , Acap , Amirul , ngan Adlin .

Apa yang menarik ialah sem 3 ni kitorang lebih rapat dan lebih banyak masa bersama .. Huhu .. Keluar sama-sama .. Dan kenal dah sikap setiap seorang antara kami ni . HAHAHA

Bukit Tabur ktorang naik , Malam Cinta Rasul ktorang pergi , i-City kitorang jelajah , dan macam-macam lagi la.. Haha .. Sem 3 ni memang banyak la kisah ktorang .. walaupun sem ni paling susah , tapi sem ni paling banyak keluar bersama .. dulu belajar je dalam bilik .. -__-

Semua aku masih ingat , kisah kena kejar anjing (tak akan dilupa) .. bahaya bukit tabur .. makan luar .. fly dari uia .. gerak pergi Malam Cinta Gaza kat TV Al-Hijrah sampai tak balik CFS .. hahaha

InsyaAllah , moga semuanya Allah Redha .. yang fly tu tak sure salah ke tak sebab lapar .. :D
hahha

Ukhuwah bukan dengan budak bilik je .. Classmate pun sama

Akhirnya sem 3 ni bilangan lelaki kelas aku bertambah jadi 3 .. Naquiyuddin , Ridza dan aku .. Kelas Understanding Islam pulak ramai 8 orang .. Haha .. ada senior Medic , Engine , dan ktorang budak HS Warrior . ^^

Moga kekal ukhuwah kami sampai syurga Ilahi . InsyaAllah .


Sem Paling Meriah ..! 

Meriah lah jugak sem 3 ni dengan program-program yang berlambak .. Setiap minggu ada je program yang dianjurkan .. sampai tak tau nak pergi yang mana satu ..

Dapat merasa Raudah Festival (RAFEST'13) dan Sport and Martial Art Carnival (SMAC'13) .. Tak terlibat apa-apapun untuk semua ni cuma jadi pembeli makanan dan supporter .. :D

Walaupun meriah , study pun kena "meriah" . Kelas pun bertambah meriah dengan adanya Naqi .. ;D

Ustazah Arab yang baik , classmate yang gila (hahahha) , Lect semuanya baik dan sempoi .. Perghh.. memang best la sem 3 ni .. Harap sem 1 13/14 nanti best jugak la ..


Perpisahan dengan Faiz 

Dalam kegembiraan sem 3 , kitorang sedih sebab kena berpisah dengan sahabat dan teman kami Muhammad Faiz Bin Isa yang akan ke Gombak .. Huhu

Apa-apapun , didoakan semoga kejayaan selalu bersamanya .

InsyaAllah , nanti nak buat satu entry pasal Paih Kedah ni.. ;D


Hidup Perlu Diteruskan 

Perghh .. ayat ..

Yup , hidup perlu diteruskan

Walaupun subjek sem depan pun sama macam sem ni , 'membunuh' .. InsyaAllah semuanya kena hadapi dengan baik .. Harap bahasa Arab exampted ngan English .. :D

Mohon doa .. :)

Jum , selamat menikmati gambar-gambar kenangan sem 3

..........................................................

Bakal-Bakal Mahasiswa yang berkata tentang perjuangan .. Hahahha

Hari Last bersama Faiz 

Malam Cinta Rasul @ Dataran Merdeka

Kayuhan Patriotik @ Putrajaya

Keluarga HS Warrior ..! 

Kanak-kanak Ribena di i-City

Putrajaya Kami Tawan .. Haha

---- @ Masjid Besi , Putrajaya

Bukit Tabur

---------------------------------
Ok .
Wassalam .

:)

Tiada ulasan: